Τα Οφέλη της Κολύμβησης για τα Βρέφη

Υπάρχουν πολλά οφέλη για τα βρέφη που κολυμπάνε, ακόμη κι αν είναι μια ελαφρώς τρομακτική εμπειρία για τους περισσότερους γονείς που το προσπαθούν για πρώτη φορά. Ως επί των πλείστων, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Όπως εξηγεί ο ιστότοπος swimming.org, τα βρέφη μπορούν να αρχίσουν την κολύμβηση από τη γέννησή τους. Έχετε κατά νου ωστόσο ότι τα βρέφη κρυώνουν εύκολα, οπότε λάβετε υπόψη τη θερμοκρασία της πισίνας.

Πολλά μαθήματα κολύμβησης ξεκινούν περίπου στην ηλικία των τριών μηνών και συνιστάται να πάρετε την έγκριση του παιδιάτρου πριν εγγραφείτε. Μην ξεχνάτε, μπορείτε να προετοιμάσετε το μωρό σας για την κολύμβηση πριν πάτε στην πισίνα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ώρα του μπάνιου στο σπίτι για να βοηθήσετε το μωρό σας να συνηθίσει την αίσθηση του να είναι βουτηγμένο στο νερό και να πλατσουρίζει.

Οφέλη της κολύμβησης

  • Η κολύμβηση είναι μια από τις πιο αγαπημένες δραστηριότητες. Είναι πολύ διαδεδομένη και ένα από τα οφέλη της κολύμβησης για τα βρέφη είναι ότι ξεκινούν να χτίζουν από νωρίς την αυτοπεποίθησή τους.
  • Η κολύμβηση βοηθά τη βελτίωση του συντονισμού και της ισορροπίας. Επειδή το μεγαλύτερο μέρος του σώματος του μωρού σας υποστηρίζεται από το νερό, εκείνο εστιάζει κυρίως στη διατήρηση της ισορροπίας του. Γενικά, τα μωρά που κολυμπούν έχουν πολύ καλύτερη ισορροπία και εκτός πισίνας.
  • Η κολύμβηση βοηθά στο χτίσιμο των μυών. Δουλεύοντας και δυναμώνοντας όλους τους μύες τους, ουσιαστικά γίνονται πιο δυνατά.
  • Η κολύμβηση παρέχει ποιοτικό χρόνο για να δεθεί το βρέφος με τον γονέα. Πάντοτε έχουμε λιγότερο χρόνο απ’ όσο θα θέλαμε με τα παιδιά μας. Είναι ένα ατυχές αποτέλεσμα του να είμαστε συνεχώς τόσο απασχολημένοι. Ο χρόνος στην πισίνα είναι ένα από τα λίγα χρονικά διαστήματα που το παιδί σας έχει την αμέριστη προσοχή σας για όλη τη διάρκεια, οπότε επωφεληθείτε.
  • Η κολύμβηση ενδυναμώνει το μωρό σας εσωτερικά. Ενώ η κολύμβηση θα το βοηθήσει να αναπτύξει τους μύες και τις αρθρώσεις του, επίσης βελτιώνει την καρδιά και τα πνευμόνια και βοηθά στην ανάπτυξη του εγκεφάλου.
  • Η κολύμβηση μπορεί να βελτιώσει τα μοτίβα ύπνου. Ενώ δε θα τα κάνει να κοιμούνται όλη τη νύχτα κάθε νύχτα, η επιπλέον άσκηση θα βοηθήσει το μωρό σας να νυστάζει περισσότερο.
  • Η κολύμβηση μπορεί να βελτιώσει την όρεξη του μωρού σας. Η ήρεμη άσκηση και το χλιαρό νερό κάνει το μωρό σας να νιώθει πεινασμένο, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε κάποιο είδος σνακ ή γάλα έτοιμο, αφού τελειώσει.
  • Η κολύμβηση χτίζει αυτοπεποίθηση στο νερό. Πολλοί γονείς μεταδίδουν στο μωρό μια ανησυχία για το νερό, επειδή οι ίδιοι δεν είναι κολυμβητές με αυτοπεποίθηση. Μπαίνοντας μέσα στο νερό με το μωρό σας όχι μόνο θα το κάνει να νιώθει σιγουριά μέσα στο νερό και κοντά σε αυτό, θα χτίσει και τη δική σας αυτοπεποίθηση.

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ:

http://www.swimming.org/learntoswim/the-benefits-of-baby-swimming/